Over ons

De St. Jozefschool is een unieke school van meer dan 100 jaar oud gevestigd in de oude kom van Volendam. Een school waar de kinderen zichzelf mogen zijn en door een betrokken team van ervaren leerkrachten worden voorbereid op het voortgezet onderwijs. In 2016 is de school van binnen geheel gerenoveerd, voorzien van nieuw meubilair en klaar om de volgende stappen te gaan zetten in het basisonderwijs. Tevens is het schoolplein gemoderniseerd en voorzien van nieuwe speeltoestellen. Alles om de St. Jozefschool van binnen en buiten de school te laten zijn die het is; een eigentijdse en stimulerende leeromgeving. 

Gerenoveerde gangen en aula, volledig aangepast aan de huidige tijdsgeest

De Jozefschool wil leerlingen laten ontdekken, leren en ervaren. Door de belangrijke basisvereisten als taal en rekenen te combineren met 21-eeuwse vaardigheden als ICT en media, bereiden wij onze leerlingen voor op de toekomst. Dit begint al vanaf jonge leeftijd. De leerlingen worden vanaf groep 1 bekend gemaakt met de computer, iPad en Chromebook. Daarnaast worden een aantal interactieve spelmaterialen ingezet om kinderen vanaf jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met zaken als programmeren. Het paradepaardje binnen de school is Wetenschap & Technologie, waarbij de leerlingen op een onderzoekende en ontdekkende manier de leerstof tot zich nemen. Door de nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben, pakken zij deze manier van werken heel snel op. Fascinerend ook om te zien hoe makkelijk zij hierbij interactieve leermiddelen inzetten! 

Leerlingen aan de slag met Beebots - interactief lesmateriaal

Daarnaast worden ook de kunstzinnige vorming en het bewegingsonderwijs bij de St. Jozefschool niet vergeten. Middels een bovenschoolse co├Ârdinatie worden muziek-, kunst- en cultuurlessen geboden en in iedere groep is er ruimte voor creatieve vakken in de vorm van tekenen en het maken van creatieve werkstukken. Al onze groepen hebben tweemaal per week gymles, krijgen vanaf groep 3 zwemvaardigheidstraining in Zwembad de Waterdam en de bovenbouwgroepen (vanaf groep 5) krijgen een aantal keer per jaar les van vakdocenten van de Sportkoepel. Voor een totaaloverzicht van het lesprogramma per groep kunt u de meest actuele schoolgids raadplegen. 

Meer weten over de geschiedenis van de St. Jozefschool? Ga dan terug in de tijd en neem een kijkje op onze gescheidenispagina.

Geschiedenis