Schoolsluiting vanaf maandag 20 december

15 december 2021
Schoolsluiting vanaf maandag 20 december

Het kabinet heeft besloten dat de basisscholen een week voor de kerstvakantie de deuren moeten sluiten. Dit betekent dat vanaf maandag 20 december 2021 de basisscholen van SKO Volendam gesloten zijn. De omstandigheden rondom het corona-virus maken dat deze ingrijpende beslissing door het kabinet genomen is. We hadden graag een fijner bericht gestuurd.

Sinds maart 2020 verkeren we met elkaar in een uiterst lastige situatie. Het geduld van eenieder wordt steeds weer op de proef gesteld. Na een lange periode van vaak nieuwe maatregelen en andere fases vraagt deze schoolsluiting zo vlak voor de kerstvakantie opnieuw dat we alle zeilen moeten bijzetten. Voor u betekent dit concreet dat de kerstvakantie voor de kinderen vanaf maandag al begint.

Geen school, wel noodopvang

Onze scholen organiseren noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Scholen hoeven geen afstandsonderwijs te organiseren. Wanneer u een beroep wilt doen op de noodopvang en een cruciaal beroep heeft dan kunt u zich wenden tot de directeur van de school. Een lijst van cruciale beroepen voor deze noodopvang vindt u via bijgaande link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kideropvang/cruciale-beroepen.

Wij vragen alle ouders/ verzorgers nadrukkelijk eerst zelf voor opvang te zorgen, hoe vervelend deze situatie ook is. De noodopvang wordt georganiseerd door de scholen en met de eigen leerkrachten maar is ‘slechts’ opvang. Mede vanuit de optiek dat verdere verspreiding van het virus afgeremd moet worden doen we een dringend beroep op u om echt alleen in noodgevallen gebruik te maken van de opvang.
Nb. De tijden voor deze noodopvang zijn van 08.30u tot 15.15u aaneengesloten op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag tot 11.30u en op vrijdag 24 december tot 12.00u. Er is geen TSO.

Op weg naar kerst 2021

Ruim een week voor de kerstvakantie is een kerstboodschap op zijn plaats. Ook het afgelopen jaar hebben we veel hindernissen moeten overbruggen: de kinderen, het personeel, u als ouders. Soms stond het water aan de lippen en raakte het geduld op. Vaker echter namen we het vele werk op de schouders en hebben we er met elkaar voor gezorgd dat het voor de kinderen op onze scholen goed toeven was. En dat is om oprecht trots op te zijn. Hopelijk kunnen we dat optimisme vasthouden. Alvast een goede kerstperiode toegewenst!

Mede namens de directeuren van de scholen en het bestuur,

Wilma Tjalsma Bovenschools Manager Primair Onderwijs