Home / Meer info / Persbericht Mauritius

Persbericht Mauritius


Kinderen met visuele beperking gezocht voor nieuwe sportactiviteit!
Stichting Mauritius wil starten met kennismakingslessen

Volendam – Voor een nieuwe activiteit is Gymvereniging Mauritius op zoek naar potentiële deelnemers! Heeft uw zoon of dochter een visuele beperking en wil deze graag sporten net als zijn of haar leeftijdsgenootjes? Maar is het lastig dit te realiseren door de beperking die hij of zij heeft? Of zou hij of zij het gewoon fijn vinden om samen met kinderen te sporten die tegen dezelfde problemen aanlopen? Stichting Mauritius komt graag met u en uw zoon of dochter in contact.

Voor kinderen met een visuele beperking in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar wil de gymvereniging een mogelijkheid creëren waarin ook zij kunnen sporten! Om te bekijken of het starten van een structureel uur voor deze doelgroep realistisch is, wordt eerst een serie van tien kennismakingslessen georganiseerd. Deze zal vooraf gegaan worden door een informatiebijeenkomst. De data van de lessen en deze informatiebijeenkomst worden vastgesteld als zich voldoende geïnteresseerden hebben gemeld! 

Denkt u dat dit iets voor uw zoon of dochter is of wilt u er meer van weten? Neemt u dan contact op met Jan Mooijer, tel: (0299) 36 12 42 of e-mail: info@mauritiusvolendam.nl.

Het opstarten van deze nieuwe activiteit voor kinderen met een visuele beperking wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank. Deze geeft Stichting Invident een subsidie voor het opzetten van een sportactiviteit voor deze doelgroep. Stichting Invident zocht contact met de Stichting Mauritius en Sportservice Noord-Holland om dit te kunnen realiseren. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Neemt u dan contact op met Marijke de Fraiture, tel: (06) 26 98 33 41 of e-mail: info@invident.nl.