Home / Meer info / Overblijven

Overblijven

Wij zijn nu al een paar jaar bezig met overblijven maar toch weet niet iedereen hoe het allemaal in elkaar zit, dus bij deze even wat informatie:

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen tussen de middag op school overblijven. Als uw kind voor het eerst gaat overblijven, dan is het voor iedereen leuk als u even langs komt om kennis te maken en eventueel wat informatie over uw kind te vertellen.

Als de dag komt dat uw kind gaat overblijven, dan is het verstandig brood en drinken (niet koolzuurhoudend) en eventueel wat fruit of als het moet wat snoep (niet teveel) mee te geven naar school. Het eten kan in de koelkast in de aula en anders gewoon aan de kapstok bij zijn of haar jasje.

De kosten voor het overblijven bedragen €1,25 per dag. Uit de grote aantallen overblijvende kinderen blijkt dat er zeker vraag naar deze prima service is. Het aanmelden voor de overblijf geschiedt via www.mijntso.nl/jozef. U maakt hiervoor een account aan via uw tablet of pc, waarna u daarna de overblijfdagen van uw kind(eren) via de app kunt invoeren. Om te registreren heeft u de volgende schoolcode nodig: 19LEt8gE
Betaling geschiedt maandelijks via een factuur die u automatisch ontvangt.

De kleuters worden uit de klas gehaald als het overblijven gaat beginnen. Zij mogen dan hun brood gaan opeten, samen met alle andere kinderen. Als ze klaar zijn mogen ze gaan spelen met al het speelgoed, dat we hebben of ze gaan computeren, kaarten, puzzelen, knutselen, pingpongen, sjoelen enz.

De groep kinderen, die overblijven, is meestal te groot om mee naar buiten te gaan. We kunnen het dan niet meer overzien en we willen geen kinderen kwijt raken, dus we blijven meestal gewoon binnen. Als dit een probleem is, dan willen we eerst een gesprek met een van de ouders, want wij kunnen ze buiten niet altijd in de gaten houden. We hebben speelgoed genoeg en de kinderen vragen bijna nooit of ze buiten mogen spelen.
Om 1 uur mogen de kinderen weer naar de klas en is de verantwoording weer voor de leerkracht.

Wij hopen dat deze informatie voldoende is, maar u mag altijd even langskomen of bellen.

Elza 06-26398779
School 0299-364718