Home / Meer info / Muziek-Nieuws van de culturele commissie

Muziek-Nieuws van de culturele commissie

Aan de ouders en leerlingen van de groepen 5 t/m 8

Hallo allemaal,

Al enkele jaren is vakleerkracht Marjan Molenaar op de Volendamse scholen actief om het vak muziek extra aandacht te geven. In de groepen 5 en 7 geeft ze daartoe lessen in algemene muzikale vorming. In deze lessen staan het zingen, maat, ritme (percussie) en muziekleer (noten) centraal, met daarnaast aandacht voor muzikale beleving, ook geuit in beweging. Deze lessen culmineren in een slotconcert in het Concertgebouw in Amsterdam.
De leerlingen die tijdens deze lessen ervaren dat ze aan het muziekmaken veel plezier beleven, hebben de mogelijkheid hieraan een vervolg te geven door mee te doen aan de zogenaamde “masterclass” zang en dans, die op donderdag en vrijdag na school plaatsvindt in een zijzaal van de Opperdam (kosten niets, wel aanwezigheidsplicht). Je kunt je opgeven vanaf groep 5 via onderstaande mail.
Daarnaast ontvangen alle groepen 6 een jaar lang elke week blokfluitlessen. De blokfluit is bij uitstek het instrument om heel snel iets te leren van het notenschrift en te ervaren of je enige “feeling” hebt voor muziek. Als gevolg daarvan zou je het leuk kunnen gaan vinden om een muziekinstrument te bespelen. Ook dit is mogelijk:
Marjan Molenaar wil in samenwerking met Dick Plat , Tom Zwarhoed (Kirrie), Cees Zwarthoed (Kirrie) muzieklessen aanbieden voor: keyboard (vanaf groep 7), saxofoon (vanaf groep 7), (bas)- gitaar (vanaf groep 5) en drumstel (vanaf groep 7). Dit alles na schooltijd. Instrumenten zijn aanwezig. Uiteraard is het zaak om thuis te kunnen oefenen, dus een eigen instrument is wenselijk. Met de huur of aanschaf daarvan wordt u evenwel geholpen.
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om les te krijgen in saxofoon, gitaar, basgitaar en percussie: drummen.  De kosten van de keyboard-, saxofoon- en gitaarlessen bedragen E 7,50 per keer voor lessen van een half uur. Er wordt hierbij les gegeven aan groepjes van maximaal vier kinderen. De drumlessen worden gegeven aan maximaal 2 kinderen. Deze lessen komen op
E 10,-- per keer. Aan het einde van het schooljaar kunnen de kinderen in een band meedoen aan een optreden tijdens de muziekpresentatie.
Als u en uw kind serieuze interesse hebben in het volgen van dergelijke lessen, dan kunt u zich aanmelden bij: Marjan Molenaar via de mail:  marjanm67@hotmail.com

U kunt hiertoe onderstaande strook invullen en doormailen. De inschrijfdatum is tot maandag 23 september. De lessen vangen aan in de week van 26 september. U ontvangt tevoren bericht van de juiste dag en tijd.

Naam:                                                   Groep:
Tel:
Emailadres:
Meldt zich aan voor:
0 masterclass 0 donderdag 0 vrijdag
0 keyboardles 0 saxofoonles0 donderdag 0 vrijdag. Aanvangstijd in overleg met docent.
0 gitaarles 0 basgitaarles. Dag en tijd in overleg met docent.
0 drumles. Dag en tijd in overleg met docent.