Home / Meer info / Mijn kind naar de middelbare school

Mijn kind naar de middelbare school

Mijn kind naar de middelbare school. Wat nu?
De overgang naar de middelbare school, ongeacht welk vervolgonderwijs je kiest, is voor veel ouders en kinderen een hele grote stap. En u heeft vast veel vragen!

Vragen die daarbij door uw hoofd kunnen spelen en waar u vast wel eens antwoord op zou willen zijn misschien wel:
• Hoe begeleid ik mijn kind bij die overstap?
• Is er meer informatie te verkrijgen rondom dit onderwerp?
• Ik zou wel eens willen weten hoe andere ouders dit hebben ervaren en opgelost!

Dit is de kans!
Op donderdag 5 juli en maandag 9 juli krijgt u de kans om antwoorden op uw vragen te krijgen!
Het CJG (Centrum voor Jeugd & Gezin) organiseert voor alle ouders van kinderen uit groep 7 en 8 op donderdag 5 juli een bijeenkomst op het Don Bosco College in Volendam en op maandag 9 juli een bijeenkomst in de Triade in Edam. Beide bijeenkomsten beginnen om 09.30 en duren tot 11.30 uur. De toegang is gratis! De ochtenden staan o.l.v. Annelies Habers van het Regio College.

Op het programma staan o.a. de volgende onderwerpen:
• Informatie over het Nederlandse onderwijssysteem;
• Veranderingen voor ouder(s) en kind;
• De invloeden op het keuzegedrag van kinderen;
• Hoe uw kind te steunen;
• Hoe een zo goed mogelijke keuze maken;
• De rol van de beginnende puberteit daarbij.

We hopen u daar te ontmoeten, u bent van harte welkom!